Alla inlägg den 6 juli 2013

Av Erika - 6 juli 2013 12:38

                    I denna värld som är så fullproppad med diverse "musikmaskiner", musiktjänster, cd:skivor, mp3 och allt vad det heter... så har jag glömt hur mycket jag uppskattar att lyssna på vanlig radio... såväl kommersiella kanaler som hederliga gamla P1, P3 och P4. Hur roligt det är att lyssna på lokala radiostationer där man diskuterar aktuella händelser på orten. Man lär sig mycket.

                    Ett plus med den svenska sommaren är att P1 kör programmet Sommarpratarna, en brokig skara människor får tillfälle att berätta anekdoter ur deras liv, tankar, idéer som antingen berör till tårar, får en att skratta näbben ur led, himla med ögonen och undra hur det står till egentligen, fnissa, väcker grubblerier.... men man lämnas aldrig oberörd. Det bästa med Sveriges radio är att man kan gå in i Sommarpratar-arkivet och lyssna igen och igen om man vill det, eller om man har råkat missa något program.

                   Igår lyssnade jag på Kristian Gidlunds sommarprogram och blev berörd till tårar, hans jordnära allvar där det ändå finns en liten glimt i ögat. Att prata om döden, att vara patient i den svenska sjukvården och den framtid som inte kommer att finnas, att lämna dem man älskar, tron på vad som kommer efter detta... kräver mod, trots att det inte borde göra det. Tack Kristian Gidlund för att du delade ditt sommarprat med oss!


                   Karlavagnen i P4 är en annan favorit...hur många kvällar/nätter har man inte lyssnat på Karlavagnen när man inte har kunnat sova... eller när man sitter i bilen, bussen på väg hem eller bort. Här diskuteras allt mellan himmel och jord, helt underbart. Även om programmets tema kanske inte är någon ämne som man normalt inte tycker är intressant så är det sällan tråkigt att lyssna. Folk har många intressanta synvinklar på vad än det är för tema som det bjuds på.

                   Det kanske är dags att återupprätta kontakten med radion, lägga ifrån sig Ipoden, stänga ner Spotify för en stund och unna sig att lyssna på gammal hederlig radio? Jag kan varmt rekommendera P1 och P4, de har många intressanta program och även Mix Megapol (jag får inte in så många andra radiokanaler, tyvärr).


                   Fast, i kväll får radion stå lite till sidan...äntligen visas filmen Kings speach på tv... så den ska jag se! Men jag kanske hinner med att lyssna på lite Karlavagnen också...

Presentation


Teologistudent som drömmer om att jobba som präst i Svenska kyrkan

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19
20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards