Alla inlägg under juli 2013

Av Erika - 8 juli 2013 20:47

                    Ibland får man bara lägga band på sig.... katten sover gott i duschen... och jag kämpar mot impulsen att smyga in och vrida på kranen. Elakt jag vet... jag känner hornen i pannan. Katten skulle antagligen aldrig förlåta mig om jag gjorde nått sånt, och vi ska ju leva under samma tak ett tag till.   

                    Värmen har gjort oss alla tre lite halvslöa, så lektajm är direkt efter frukost medan det fortfarande är rätt svalt och sedan gör missarna som de vill under dagen och så blir det lite lek och stoj på kvällen innan det är dags för sängen (för min del i alla fall) om missarna har lust, annars så roar de sig själva en stund medan jag försöker sova. Det händer att en katt kommer farande över sängen eller att man hör rivstarter över golven. Eller så kommer det en leksaksmus flygande över golvet... det förekommer även enträgna jamanden vid kl. 3:30 då missarna anser sig vara berättigade till frukost. Men där går gränsen... "hotellpersonalen" vägrar!! Frukost serveras mellan 8-9... basta! Vill de ha mat tidigare... finns alltid "aktivitetsbollen". (Det bästa sättet att lura missarna till "smygmotion").


                    Nu vet jag vad det är grannen bygger, en stor damm med fontän som det är ljus i...riktigt bling bling! Det kommer säkert att bli jättefint när det är färdigt och det är ju inte direkt negativt för min utsikt. Heja grannen! Nu skulle det vara bra om man kunde snygga till häcken lite så har jag en fin fin utsikt över den fina dammen. Grannen på andra sidan husen gjorde en fin damm förra året, så jag har fin utsikt från sovrumsfönstret också. =)


                    Nu pratar "lillmissen" med fåglarna... hon låter som en gnisslig fönsterskrapa med vibrato. Lite gulligt faktiskt, den andra jamar ordentligt... MJAU! 

Av Erika - 7 juli 2013 09:52

På onsdag anländer min nya tv! Kan knappt tro att det är sant, mina dagar med en tv vars ljud och bild lever sitt eget liv ( och retar mig närmast till vansinne) är räknade. Woohoo! Jag är medveten om att detta är ett i-landsproblem så det nästan skriker om det och det finns dem som har det mycket värre. Men jag tänker ta mig några minuter och gotta mig riktigt ordentligt åt att jag blir av med mina tv-problem. Till och med kanske längta lite...
Så nu kära SVT och co, nu får ni se till att göra skäl för tv-avgiften!!

Nu är missarna matade, "vattnade", lekta... Så nu får jag väl masa mig ut i trädgården och vattna det som behövs vattnas där!

Av Erika - 6 juli 2013 12:38

                    I denna värld som är så fullproppad med diverse "musikmaskiner", musiktjänster, cd:skivor, mp3 och allt vad det heter... så har jag glömt hur mycket jag uppskattar att lyssna på vanlig radio... såväl kommersiella kanaler som hederliga gamla P1, P3 och P4. Hur roligt det är att lyssna på lokala radiostationer där man diskuterar aktuella händelser på orten. Man lär sig mycket.

                    Ett plus med den svenska sommaren är att P1 kör programmet Sommarpratarna, en brokig skara människor får tillfälle att berätta anekdoter ur deras liv, tankar, idéer som antingen berör till tårar, får en att skratta näbben ur led, himla med ögonen och undra hur det står till egentligen, fnissa, väcker grubblerier.... men man lämnas aldrig oberörd. Det bästa med Sveriges radio är att man kan gå in i Sommarpratar-arkivet och lyssna igen och igen om man vill det, eller om man har råkat missa något program.

                   Igår lyssnade jag på Kristian Gidlunds sommarprogram och blev berörd till tårar, hans jordnära allvar där det ändå finns en liten glimt i ögat. Att prata om döden, att vara patient i den svenska sjukvården och den framtid som inte kommer att finnas, att lämna dem man älskar, tron på vad som kommer efter detta... kräver mod, trots att det inte borde göra det. Tack Kristian Gidlund för att du delade ditt sommarprat med oss!


                   Karlavagnen i P4 är en annan favorit...hur många kvällar/nätter har man inte lyssnat på Karlavagnen när man inte har kunnat sova... eller när man sitter i bilen, bussen på väg hem eller bort. Här diskuteras allt mellan himmel och jord, helt underbart. Även om programmets tema kanske inte är någon ämne som man normalt inte tycker är intressant så är det sällan tråkigt att lyssna. Folk har många intressanta synvinklar på vad än det är för tema som det bjuds på.

                   Det kanske är dags att återupprätta kontakten med radion, lägga ifrån sig Ipoden, stänga ner Spotify för en stund och unna sig att lyssna på gammal hederlig radio? Jag kan varmt rekommendera P1 och P4, de har många intressanta program och även Mix Megapol (jag får inte in så många andra radiokanaler, tyvärr).


                   Fast, i kväll får radion stå lite till sidan...äntligen visas filmen Kings speach på tv... så den ska jag se! Men jag kanske hinner med att lyssna på lite Karlavagnen också...

Av Erika - 5 juli 2013 17:37

                    Natten är den tiden på dygnet som man ska sova, inhämta nya krafter så att man med ett leende och solsken i blick ska kunna möta morgondagen. I natt vid två-tiden sov jag som ett barn och drömde sköna drömmar.... tills jag väcktes av ett BRAK! Katterna hade vaknat och var fulla med lek och bus + att de hade upptäckt att den där papperskassen jag hade lagt på golvet (våra förra katter älskade att ligga och lura i papperskassar tills någon gick förbi och fick dem hängandes i byxbenen) faktiskt var ganska kul att leka med... jag måste säga att jag inte var lika imponerad. Vet inte riktigt vad som hände.... men det verkar som om en av katterna lyckats få kassen över sig och sedan har börjat springa som en tok genom hela lägenheten, med den andre efter sig...karusellen slutade i alla fall under soffan... och jag fick tag på papperskassen och "låste in" den i säkert förvar.

                    Tröttare än tröttast vände jag tillbaka till sängen igen... det sista jag hörde innan jag somnade var några rivstarter ute i vardagsrummet....sen har det varit lugnt. Får fundera ut någon bra taktik för att hålla missarna vakna på dagarna så att de sover på nätterna istället för att "leva rövare". Åååå jag hoppas verkligen att den där laserpekaren dyker upp snabbare än kvickt....

Av Erika - 4 juli 2013 18:34

                    Misstänker att jag har använt den här rubriken förr... men den passar ypperligt bra en helt vanlig torsdag som denna. Vädret har varit lite blandat, men det har ändå varit skönt att sitta ute och dricka morgonkaffe och äta lunch... det har dock inte varit tillräckligt bra väder för att man ska känna dåligt samvete över att man har spenderat en del tid inomhus. Det verkar bli regn ikväll... mörka moln över grannlandet Danmarks huvudstad...risken finns att det kommer hit.


                   Missarna börjar känna sig riktigt hemma nu tror jag, de har hittat sina favoritställen och verkar vara rätt så nöjda med tillvaron. Jag tycker att det är lite svårt att få dem att vilja leka... hur mycket jag än viftar med diverse leksaker och försöker vara lektant så är intresset svalt. Men... när en stackars fluga råkade förirra sig in i min lägenhet då blev det minsann liv i luckan... jaktinstinkten är det då inget fel på... tur för flugan att han hittade ut igen innan han blev kattmat eller kattleksak. 

                  Så nu har jag beställt/ köpt en laserpekare på nätet som jag kan vifta med ( insåg efter jag fullbordat köpet att det var vääääldigt lång leveranstid, så jag hoppas att den anländer innan katterna åker hem igen) så nu ska här bli leka och motionera av utan att vi behöver sätta diverse insekters liv på spel! 


                     Nä, nu tror jag minsann att min kyckling som kokar på spisen är färdig att inmundigas tillsammans med en smaskig sallad och god dressing.... nu är det inte bara katterna utan även min mage som kurrar!

Av Erika - 2 juli 2013 22:42

Nog kan man unna sig lite lyx en helt vanlig tisdag...räkafton med mammsen och A i kväll. Räkor, röror, ägg, sallad med mera och så ädelost och jordgubbar till efterrätt. Ett gott glas vitt till...mmmm mätt och belåten blir man. Många glada skratt och historier har avlöst varandra.

Nu är det nog dags att nanna..

Av Erika - 2 juli 2013 18:54

Snigelhångel i trädgården i eftermiddags...med lite tur kanske vi får lite fler vinbärsnäckor att vara rädda om nästa år... ;-)

Av Erika - 2 juli 2013 11:14

Nu är smekmånaden över, det testas gränser till max och det utförs protestaktioner. Det är viljornas kamp som råder...och jag har beväpnat mig med vattensprutan, snabb och effektiv.
Meddelandet har gått fram, men vissa protester förekommer...vässandet av klor på andra ställen än klösbrädan till exempel, eller att lägga sig på ej tillåtna platser (spisen är favoriten).

Jag vet att detta är en del av proceduren för att vi ska lära känna varandra missarna och jag...nytt ställe, nya regler...lite turbulens får man räkna med.

Presentation


Teologistudent som drömmer om att jobba som präst i Svenska kyrkan

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19
20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards